חמישי | 18.04.24

שעה פריטים
All day
 
4pm
16:00
6pm
8pm
9pm
21:00
סגור
לתכנית החודשית

ואהבתם את הגר כי גרים הייתם בארץ מצריים

רוסיה בישראל: מבט אישי ומחקרי

הקולקטיב של דוברי רוסית בישראל הוא קבוצה המתאפיינת במספר רב של פרדוקסים: ההרצאה תתמקד בכמה מגמות תרבותיות, של פעם ושל היום, בקרב “רוסים” בישראל, תוך הצגת דרך להבנת הפרדוקסים המאפיינים קבוצה זאת. מרצה: ד"ר יאנה פלדמן-זאיקה. 

נשיקות בעברית

בימוי: מניה לוזובסקי
| 45 דקות

מניה, עולה חדשה מרוסיה, לא יהודייה לפי ההלכה, פוגשת את ארז, ישראלי יהודי. שניהם נמצאים בנקודת מפנה בחייהם, ותוהים האם לקחת את הזוגיות לשלב הבא ולהתעמת עם השוני הרב ביניהם. כדי לעשות זאת מניה חייבת לעבור גיור. הסרט מתעד מקרוב את הזוגיות ומתבונן בתהליכי הגיור. 

הגירה מוסיקלית

מרצה: אריאל כהן

צ’לרי בגדד

בימוי: אייל חלפון
| 70 דקות

רגע לפני שיהיה מאוחר מדי, חוזר הסרט אל כוכבי התזמורת הערבית של קול ישראל ויוצא איתם לסדרת מופעים בפני דור שעדיין זוכר להם חסד נעורים. סיפורם הוא סיפור של אהבה, החמצה ותשוקה לדבר אחד: מוסיקה, והסרט אודותיהם – מלא במוסיקה וברגש – הוא משהו שלא תרצו להחמיץ.

פליטים, מבקשי מקלט, מהגרי עבודה ומהגרים, בישראל ובעולם

הגירה, מבקשי עבודה, פליטים – מי הם הפליטים? מאיפה הם באים? לאן הם הולכים? מה עובר עליהם בדרך ומה מצפה או לא מצפה להם כשיגיעו הביתה? מרצה: צור שיזף

מסע הייסורים של הפליטים

בימוי: צור שיזף
| 40 דקות

מסעם של הפליטים מפרברי מוסול דרך טורקיה ליוון מקדוניה ולגרמניה בזמן בו השערים עומדים להיסגר. כלכלת הפליטים, הציניות בה משחקים בהם הטורקים והרוסים, אנשי אירגוני הסיוע והיוונים הנחלצים לעזרתם של מי שהחיים מטלטלים אותם בגלל שהם נמלטים או מחפשים עתיד טוב יותר.

הגירה ופליטות: הטראומה הנפשית

הרצאה תבקש להבהיר את תהליכי הטראומה הנפשית שמלווים מצבי הגירה ופליטות. מרצה: עתר אורנן.

הצד האחר של התקווה

בימוי: אקי קאוריסמקי
| 100 דקות

בפינלנד של ימינו, פגישה מקרית מחברת בין חייהם של סוכן מכירות ושל מבקש מקלט סורי ומעניקה לכל אחד מהם שפע של תקווה. . קאוריסמקי משלב את השקפתו החברתית עם חוש ההומור הייחודי לו, ומצליח לגעת, לרגש ולהצחיק באחד הסרטים הטובים ביותר של העשור החולף.

מבקשי מקלט בישראל, מבט מקומי

מסילה

בימוי: עמיקם גולדמן
| 70 דקות

מסיל”ה היא מרכז עירוני הפועל כאגף רווחה עבור הקהילה הזרה בתל אביב. המצלמה מלווה באורח אינטימי את הפעילות וחודרת בעדינות אל החדרים ומפגשי הטיפול. הסרט מציג, צעד אחר צעד, את פני הקהילה, את הקשיים, המצוקות, ההתמודדות עם גידול הילדים וחיי ההישרדות. 

בין גדרות המדיום – קולנוע ותיאטרון מייצרים קהילה נאבקת

איך אמנות וקולנוע ותיאטרון מייצרים קבוצת תיאטרון שהיא קהילה בת־קיימא, שמנהלת חיים נורמלים – לפעמים אוטופים – וגם נאבקת ביחד. שיחה עם: אבי מוגרבי וד”ר חן אלון

בין גדרות

בימוי: אבי מוגרבי
| 85 דקות

“בין גדרות” מתעד סדנת תיאטרון של מבקשי מקלט מאריתריאה וסודן, הכלואים במתקן חולות, שיזמו הבמאים חן אלון ואבי מוגרבי. תוך שימוש בטכניקות של תיאטרון הם בוחנים ביחד את מעמדם של מבקשי מקלט בישראל. 

הפליטות הפלסטינית

ההרצאה תעסוק בשאלת הפליטים הפלסטינים כמקרה לאומי שנכפה עליו להיות מקרה הומני. מרצה: עמר אלע׳בּארי

הטיול הפנימי

בימוי: רענן אלכסנדרוביץ
| 94 דקות

במהלך שנת 2000, חודשים אחדים לפני פרוץ האינתיפאדה השנייה, יוצאת קבוצת תיירים פלסטינים מהגדה המערבית לטיול בישראל. הנופים הנגלים לעיניהם נראים מוכרים וזרים, מאיימים ומרתקים בו זמנית. 

כלכלה מול פוליטיקה של הנפש

ההרצאה תבקש לחבר בין הממצאים הכלכליים של הגירה הן למהגרים עצמם והן לתושבי המדינות שאליהן הגיעו מהגרים, לבין הממצאים הפוליטיים. ייעשה ניסיון להסביר איך השניים לא נועדו להיות ביחד, ואיך כל זה מתקשר למעמדה של הדת. מרצה: גדעון עשת

זה הבית

בימוי: אלכסנדרה שיבה
| 91 דקות

מאז שנת 2011 נמלטו כחמישה מיליון בני אדם מסוריה. העיר בולטימור, מרילנד, קלטה 372 מתוכם. הסרט מציג ברגישות ובענייניות את המפגש המורכב בין המהגרים מוכי הגורל ובין המציאות שמאחורי החלום האמריקאי.

מה שרואים מכאן לא רואים משם. מעמד האישה האתיופית

מרצה: שולה מולא. העולים האתיופים בישראל מגיעים מחברה בעלת דפוסים פטריארכלים. כאשר הגיעה הקהילה לישראל נוצרה התנגשות חזיתית עם חוקים ונורמות החותרים לשיוויון מגדרי

עלים אדומים

בימוי: בזי גטה
| 80 דקות

מסגניו טדלה, אלמן טרי בן 74, עלה מאתיופיה לישראל לפני 28 שנה עם אשתו ושלושת ילדיו. לאחר מות אשתו מסגניו מוכר את הבית ויוצא למסע בין בתי ילדיו על מנת לבלות עמם את הזמן שנותר לו.